Thursday, October 21, 2010

Good luck my frenz..

Final exam is just around the corner!

i'm wishing all my friends "good luck!!!"
do ur best!
Ganbattene!

my first paper would be this 26 oct. & finish 10 nov.


Oh hatiku ini..


Bertemu kembali..
seperti tahu apa yang mahu dihati..
tatkala mengingatinya..
muncul pula di depan mata tadi..
alangkah indahnya, jika tahu akan isi hati ini..

He~ :)

kini rasa senang hati,
kerana berjumpa ketika bersama permata hati..
harap ada jodoh macam tadi..
walaupun bukan milik hati ini..

suka, cinta dan sayang,
seperti boleh diketegorikan..
jika tadi, boleh dianggap suka hati..
cinta hati masih belum diterokai..
dan sayang hati masih bertatah disanubari milik famili..

p/s: saya harap kita boleh jumpa lagi!

~baiduri~

Wednesday, October 20, 2010

Saja suka2..

nothing much..
just play around..
:)

Salahkah saya?

Salahkah saya ingin meluahkan apa yang ada dihati saya..
salahkah saya luahkanya pada awak..
salahkan saya luahkan hanya untuk menyelamatkan perasan saya dari dibelenggu..
dan salahkah saya jika saya sebegitu..

saya luah, saya marah, dan akhirnya saya lupa..
tapi, awk tak lupa..
sebaliknya saya..

tatkala saya datang, awk jauh meninggalkan saya..
tak pernah pula saya terlintas bahawa awk bosan dgn luahan saya..
maafkan saya jika kedatangan saya membuatkan awk rasa annoying..

mungkun ada hikmah disebalik saya terpikir poem itu..

i should realize..
i have no boyfriend to tell to,
i have no friend to lean on,
and i have family not to burden to..

poem ini tereka sewaktu saya sakit..
dimana saya baru sedar akan perubahan disekeliling saya..
kenapa saya tidak sedar selama ini..
bahawa fakta yg dikatakan oleh mereka mmg benar!
saya dan awk berbeza..
naifnya saya..

terima kasih awk..
kerana berada disisi saya tatkala saya memerlukan awk..
dan saya hanya boleh katakan..
mungkin saya tiada rezeki untuk jadi kawan baik awk,
tapi hanyalah kawan biasa..

Monday, October 11, 2010

Sekarang baru nak rase...

Sekarang..
banyak betul nak kata pasal sekarang...
contohnya,
1, baru sekarang rasa nk taip tuk entry kali ini..
2, dalam sibuk2 nak final, baru la rase nak study,
3. begitu juga td, sembang2, baru terpikir nak saving tuk future plan..

dan sekarang ni.. baru nak rase suka..
tapi apakan daya..
setakat lihat dari jauh sahaja..
sebab baru nak..
hahaha.. elok juga minat dari jauh..
elak masalah bakal tiba jika dekat...

bukan itu saja.. sekarang juga baru nak rasa cemas,
sebab tak dapat tempat practikal lagi...
apa2 pun, saya tawakal saja.. usaha sudah, cuma tggl ada rezeki atau tak...
sekarang, dah cukup masa, terpaksa keluar dari taip entry ini,
semoga saya dapat masa macam ini nak taip tuk entry yg lain..

~baiduri~